Još 13 riječkih HDZ-ovaca prelazi u HIP

NAKON Darija Vukića i Ante Belje danas je priopćenjem za javnost prelazak iz HDZ-a u redove HIP-a oglasilo 13 riječkih članova HDZ-a.

Listu predvodi politički tajnik raspuštenog Županijskog odbora Primorsko-goranske županije HDZ-a Mladen Šimić, a tu su i drugi članovi Županijskog odbora i Gradskog odbora Rijeke.

U priopćenju ističu kako iz HDZ-a izlaze zbog neslaganja s politikom i procesima koji se u stranci događaju od 8. općeg sabora, jer HDZ više nema jasan politički program, viziju, prepoznavanje i zaštitu nacionalnih interesa.

Tvrde da je, umjesto tolerancije i okupljanja, u stranku uvedeno jednoumlje, micanje i marginalizacija svih onih koji misle drugačije, čime se slabi HDZ uoči parlamentarnih izbora i smanjuje mogućnost promjene vlasti.

Novi članovi HIP-a ustvrdili su da stranačka tijela više ne bira članstvo sukladno statutu, već to čini predsjednik HDZ-a Ivo Sanader i nekoliko osoba oko njega.

Riječki Gradski odbor i Županijski odbor HDZ-a smijenilo je čelništvo stranke ovoga proljeća uz obrazloženje da ne provode stranačke odluke, a na njihova je mjesta postavilo povjerenike.

Pročitajte više