Još uvijek se ne zna gdje je Libijka koja tvrdi da je silovana, njena majka ubila bi Gadafija



AISHA AHMAD, majka Libijke koja tvrdi da su je Gadafijevi vojnici danima silovali, u razgovoru za Al Jazeeru izjavila je kako joj je dan nakon što je snimka njene kćeri obišla svijet, u 3 sata po noći zazvonio telefon.

"Zvali su Gadafijevi ljudi i tražili do mene da nagovorim svoju kćer da promijeni svoj iskaz. U zamjenu za to ponudili su nam slobodu i sve što želimo, od novaca nadalje", rekla je Aisha Ahmad u razgovoru za Al Jazeeru. Također, opovrgnula je navode vlasti da je njena kći Iman al-Obeidi sa svojom obitelji. Naime, Gadafijev režim izvijestio je da je puštena i da se nalazi kod svoje obitelji. No, nema joj traga.

"Ne bojim se Gadafija, kad bih ga vidjela ispred sebe zadavila bih ga. Ili bih mu odrezala glavu i donijela je ovdje", prenosi izjavu Aishe Ahmad CNN.

Četvorica Libijaca tuži je zbog lažne optužbe

Četvorica muškaraca koje je Iman al-Obeidi optužila za silovanje podigla su tužbu protiv zbog lažnih optužbi, rekao je glasnogovornik libijske vlade Moussa Ibrahim. Dodao je kako je jedan od onih koje je Iman optužila sin jednog državnog dužnosnika.

Pročitajte više