Jubilarni 80. broj časopisa "Pravnik"

Jubilarni 80. broj časopisa za pravna i društvena pitanja "Pravnik", u čijem su radu tijekom svoga školovanja sudjelovali brojni današnji odvjetnici, suci i političari, predstavljen je danas u Hrvatskoj odvjetničkoj komori (HOK) u Zagrebu.

"Prvi broj 'Pravnika' ugledao je svjetlo dana zahvaljujući entuzijazmu koji se prenosi s generacije na generaciju, a mnogi koji su sudjelovali u njegovu stvaranju danas su ugledni pravnici, profesori, suci i političari", rekla je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

Ocijenila je da je taj časopis, u kojemu je objavljeno više od 400 članaka pravne tematike, rasadnik budućih stručnjaka i izvrstan medij putem kojega studenti imaju priliku predstaviti svoje članke, razmišljanja i ideje.

Dekan Pravnog fakulteta Branko Smerdel rekao je da su današnji studenti, suradnici u časopisu, nastavljači jedne od najboljih tradicija Pravnog fakulteta koja govori o njegovoj kvaliteti.

"Jubilarni broj 'Pravnika', koji izdaju studenti Pravnog fakulteta od 1967., dolazi u trenutku Bolonjskog procesa kada treba provesti i reformu i pravnog studija", kazao je Smerdel.

Novi broj časopisa posvećen je promjenama studijskog programa na Pravnom fakultetu i obrazovanju pravnika u Hrvatskoj.

U intervjuima s ministricom Škare Ožbolt i dekanom fakulteta Smerdelom govori se o obrazovanju mladih pravnika.

U prilogu objavljenom uz jubilarni broj, koji prikazuje povijest 'Pravnika', sudjeluju urednici starijih brojeva, rekla je glavna urednica Dora Zgrabljić Rotar.

Prilog donosi i popis studenata koji su radili u uredništvu časopisa, popis radova i nekoliko članaka iz starih brojeva.

(Hina) xmvr ymć

Pročitajte više