"Kad se braća slože, i Arena Zagreb se graditi može"

GRADILIŠTE zagrebačke Arene, dvorane koja se gradi za Svjetsko rukometno prvenstvo, danas su prošetali gradonačelnik Milan Bandić i Marina Matulović-Dropulić, ministrica graditeljstva.

Ministricu i gradonačelnika Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre, izvijestio je da će dvorana biti dovršena u predviđenom roku, do 15. prosinca ove godine,  rekavši da se radovi "izvode punom parom".

"Kad se braća slože, i Arena se graditi može", rekao je Bandić koji je objavio i da su gotovi natječaji za dva rotora i denivelaciju Jadranske avenije u iznosu od 150 milijuna kuna te najavio da će se za koji dan početi graditi pristupne  ceste i druga infrastruktura.

Arena Zagreb će biti višenamjenska sportska dvorana za 15.200 posjetitelja u Laništu, u čiju će gradnju biti uloženo 87 milijuna eura. Novinari su ministricu Matulović-Dropulić pitali o nagađanjima koja kažu da se Ingra preračunala u troškovima i da će na kraju gradnja arene koštati više od predviđenog, na što je ona rekla da postoje ugovori, a da nagađanja ne želi komentirati. Oppenheim je također potvrdio da neće biti nikakvih prekoračenja troškova.

Ministrica je rekla da će i sve ostale dvorane koje se grade za rukometno Svjetsko prvenstvo biti gotove do 15. prosinca te da će biti pokrivene do lipnja i srpnja.

D.M.
Foto: Index

Pročitajte više