Kajin: Najbolje da Milanović na Bleiburg povede i biskupa Jezerinca

OKO ODLASKA predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na Bleiburg diže se sve veća bura, a čini se da su takvom odlukom Milanovića najmanje zadovoljni oni na lijevom političkom polu. Početkom tjedna i Efraim Zuroff, direktor Centra Simon Wiesenthal pobunio se žestoko protiv odlaska Slavka i Ive Goldsteina sa Milanovićem u Bleiburg.

Damir Kajin, saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a je za Index rekao kako je ova odluka Milanovića loša za socijaldemokraciju u Hrvatskoj, te da će joj to štetiti a nikako pomoći.

"Ako Milanović već ide u Bleiburg onda bi najbolje bilo da sa sobom povede biskupa Jezerinca i da im na povratku Milan Bandić organizira koncerta Thompsona. Poznato je da je njihov Ljubo Jurčić rekao da onaj tko je protiv Thompsona da je protiv Hrvatske i da biskup Jezerinac zna sve njegove pjesme napamet", preporuka je Damira Kajina.

"Milanović neće tako pomiriti Hrvate i pobijediti HDZ"

Kajin smatra da se Milanović malo precijenio te neće tako pomiriti Hrvate i pobijediti HDZ. Kaže da predsjednik SDP-a, za razliku od Milana Bandića, nikada neće uspjeti prisvojiti korpus desnih birača jer su se oni opredijelili davno prije 1990., kada su dobili blagoslov dr. Franje Tuđmana.

"Bleiburg je uvijek bio mjesto na kojem se veličalo ustaštvo. Bilo bi puno prikladnije i povijesno ispravnije da se Milanović pokloni uz neku grobnicu ili postaju Križnog puta negdje u Hrvatskoj", kaže Damir Kajin.

Saborski zastupnik IDS-a vjeruje da će uskoro i Austrija zabraniti to ustaštvo na svojem teritoriju koje se svake godine ponavlja na Bleiburgu. U vrijeme Jugoslavije se iz Bleiburga slalo poruke vlastima u bivšoj državi, ali sada, smatra Kajin, nema nikakve potrebe da Sabor bude pokrovitelj događanja na Bleiburgu.

D. Markas
Foto: Index

Pročitajte više