Kajin o Lencu i izbornim rezultatima

POTPREDSJEDNIK IDS-a Damir Kajin danas je na konferenciji za novinare u Puli, odgovarajući na pitanje novinara o vladinoj odgovornosti za predstojeći stečaj brodogradilišta "Viktor Lenac", kazao da je po njegovu mišljenju najveća odgovornost na upravi, vlasnicima i nadzornom odboru tog brodogradilišta.

"Država je imala namjeru pomoći brodogradilištu dajući mu 65 milijuna dolara, no očito je da se preračunala", ocijenio je Kajin.

Komentirajući izborne rezultate, Kajin je izjavio da "HDZ ima pravo sastaviti vladu, ali da ju IDS neće poduprijeti", te kako pobjeda koalicije SDP-IDS u osmoj izbornoj jedinici "ne znači da se Istra udaljila od ostalih krajeva Hrvatske, već da su se ti krajevi udaljili od Europe".

Po njegovim riječima, dobro je što predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sluša predsjednicu Odbora Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu Doris Pack i što će biti benevolentan prema Europi čak više od Račana koji je, po Kajinu, bio "benevolentniji prema nacionalnoj patetici od samoga Sanadera".

Kajin drži da "ako HSS uđe u novu vladu, pokrenut će se lavina borbe za fotelje i sinekure što će tu vladu pretvoriti u klijentelistički klub".

Komentirajući izborni poraz bivše koalicijske vlasti na čelu sa SDP-om, Damir Kajin je ustvrdio kako razlozi leže u hipoteci izbornih obećanja, snažnim motivima desnice da povrati sinekure koje su, kako kaže, imali do 3. siječnja 2000., zatim u reduciranju braniteljskih prava i stanju gospodarstva na istoku zemlje.

Pročitajte više