Kajin o Mesićevoj izjavi

IZJAVA predsjednika države Stjepana Mesića da Hrvatska nikad nije ratovala s Crnom Gorom, čudna je izjava čovjeka koji je 91. predvodio konvoj Libertas u opkoljeni Dubrovnik, izjavio je danas IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin.

Nitko ne može osporiti da nije granatiran Dubrovnik, pljačkane Konavle od tzv. crnogorskog korpusa, u kojem su 90 posto bili rezervisti iz Crne Gore, to što se to činilo u ime JNA, sad je manje važno, rekao je Kajin na konferenciji za novinare.

IDS-ov zastupnik navodi da se danas Hrvatska mora izdići iznad netrpeljivosti, Crnu Goru doživljavati kao susjeda i utoliko, kaže, treba pozdraviti Mesićev sastanak s ministrom vanjskih poslova Crne Gore Miodragom Vlahovićem.

No, naglašava, ne bi trebalo negirati da su Dubrovnik i okolica prošli tragično iskustvo zahvaljujući crnogorskom korpusu.

Kajin je novinarima predstavio prijedlog IDS-ovog zakona o obeštećenju korisnika mirovina po kojemu bi se umirovljenici obeštetili prenosivim obveznicama i to kroz osam godina.

Na to ime trebalo bi osigurati 20,5 milijardi kuna.

Kajin tvrdi da su prijedlozi o povratu duga umirovljenicima, kako ih šire HDZ i HSU, fikcija, obmana 750 tisuća umirovljenika.

Pročitajte više