Klub zastupnika IDS-a protiv bojkota rada saborskih odbora

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika IDS-a Damir Kajin izjavio je danas kako se IDS protivi najavama o mogućem nesudjelovanju oporbe u radu saborskih odbora, ocijenivši kako takav potez može koristiti samo HDZ-u i vodećoj oporbenoj stranci SDP-u.

Osvrnuvši se na jučerašnju izjavu predsjednika SDP-a i koordinatora saborske oporbe Ivice Račana kako je oporba spremna napustiti rad u saborskih odborima ne promijeni li HDZ ponašanje u Hrvatskom saboru, Kajin je rekao da će IDS sam odlučiti kako će postupiti.

"Građani nas nisu izabrali da bismo bojkotirali Hrvatski sabor i naš izbor treba biti oštra i nepopustljiva borba s HDZ-om na otvorenoj pozornici", kazao je Kajin na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također se usprotivio ukidanju televizijskih prijenosa saborskih sjednica jer bi time najviše bili zakinuti građani i male stranke.

Kajin je rekao i da IDS podupire promjenu Ustava kojom bi Bošnjaci i Slovenci bili uvršteni u preambulu Ustava.

"Razmišljamo i o mogućnosti povratka Županijskog doma ako bi se time promicao regionalizam", rekao je predsjednik Kluba zastupnika IDS-a.

Govoreći o povratu duga umirovljenicima, Kajin je ponovio kako se IDS zauzima da se dug vrati prenosivim obveznicama u razdoblju od osam godina, jer smatra da od posebnog fonda, u koji bi ušle dionice javnih poduzeća, i koji predlaže Vlada, neće biti ništa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara