Kajin: Thompson je veliki biznismen i zato se neće ograditi od cijele te ikonografije

"JA PROTIV Perkovića nemam ništa. No, puno toga imam protiv onog što Thompson simbolizira - politike jedne nepovijesne tvorevine", kazao je Damir Kajin, saborski zastupnik IDS-a, za Novi list.

"Osim Jasenovca, vjerojatno ništa tako ne simbolizira NDH kao poklič 'Za dom spremni' koji se može čuti na Thompsonovim koncertima, a neki ga sada priželjkuju i u Istri", rekao je Kajin. Isto tako, pojasnio je da se kojim slučajem NDH održala "nikad se hrvatska zastava ne bi vijorila u Istri, Zadru, Rijeci, možda čak ni u Čavoglavama" pa stoga takve koncerte nikako "ne treba organizirati u antifašističkoj Istri".

Thompson je politički projekt - oko njega je potrebno napraviti sanitarni kordon

Kajin drži da je Thompson politički projekt, a projektirala ga je "krajnja desnica koja ne želi u Europu i antifašističku, tolerantnu Hrvatsku", a upravo zbog toga se "oko Thompsona i onih koji su ga projektirali mora napraviti sanitarni kordom".

Kajin također drži da je Thompson zapravo vrlo spretan biznismen koji zna kako se materijalno okoristiti simbolima. Projekt Thompson je povezan "s velikim novcem i zato se on nikad neće ograditi od cijele te ikonografije", naveo je Kajin, koji je siguran da o Thompsonu treba pričati, jer ga "šutnja jača, a što mi više govorimo o njegovim koncertima, on je slabiji".

Thompson nije nikoga pokorio

Kajin poručuje da "Thompson kao građanin može raditi u Puli što želi, ali on kao glazbenik ne može širiti mržnju s pozornice" i to zato što je "zadaća svih nas braniti većinsko opredjeljenje u Hrvatskoj i suprotstaviti se svim tim neprihvatljivim porukama".

Thompson nije uspio, kako se u medijima prikazuje, pokoriti cijelu Hrvatsku osim Istre, jer "Thompson nije pokorio nikoga", naposljetku zaključuje Kajin.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Pročitajte više