Kajtazi: Tražio sam sastanak nasamo s Božinovićem zbog oružja u romskom naselju

SABORSKI zastupnik Veljko Kajtazi je u razgovoru za N1 komentirao pucnjavu u romskom naselju u Međimurju.

U pucnjavi u romskom naselju u Međimurju sinoć je ubijena jedna žena, a petero ljudi je ozlijeđeno, od čega je troje još uvijek u životnoj opasnosti.

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, Vladimir Faber, ranije je prozvao Kajtazija da politizira tragediju te koristi floskule i izbjegava odgovornost.

"Tražio sam da nasamo razgovaram s ministrom zbog informacija da u romskom naselju ima oružja"

"Kao prvo, mene nije kandidirala stranka, nego Savez Roma. Nevladina udruga i romska zajednica nikad se nije bavila politikom, a još manje ja. Ako je politikantstvo to što sam tražio da razgovaram nasamo s ministrom i skrenuo pozornost na to da imam informacije da u romskom naselju postoji oružje i da moji Romi dolaze do oružja od većinskog stanovništva. Kako, ne znam, mogu samo nagađati. Ako je to politikantstvo, onda ja kažem da je to politikantstvo, jer sam skrenuo pozornost na to, jer sam htio da se takvi i slični incidenti ne događaju", rekao je Kajtazi za N1.

Iz policije su rekli da trebaju ime i prezime osobe koju se sumnjiči da ima oružje, kako bi mogli postupati.

"Ništa nije napravljeno"

"Meni je ovo smiješno. Ja sve vrijeme pokušavam, unatrag nekoliko godina, predložiti da se zaposli Rom koordinator kako bismo imali profesionalca koji bi mogao pomoći i jedinicama samouprave i meni i svima onima kojima je neophodno. Ništa nije napravljeno. Koliko ima Roma zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave? Mislite da Romi ne žele normalan život? Pa Romi su na ovim prostorima 700 godina. Ako sam ja čekao 20 godina na posao, što mislite kako je drugima?" upitao je.

Pročitajte više