Kakvo nas vrijeme čeka?

Foto: Goran Kovacic/Pixsell

PREMA prognozi DHMZ-a na većem dijelu Jadrana danas se očekuje pretežno sunčano, na sjeveru više oblaka i uglavnom bez oborine. U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz slabu oborinu na granici snijega i kiše koja se tijekom jutra može smrzavati na tlu.

Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, u Dalmaciji i jaka bura te sjeverni vjetar, prema otvorenom moru ponegdje sjeverozapadni.

Najviša temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na Jadranu od 9 do 13 °C.

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Promjenjivo oblačno, na istoku još ujutro lokalno malo snijega, a poslijepodne je u zapadnoj Slavoniji moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka od 3 do 6 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno oblačno, mjestimice uz slabe oborine na granici snijega i kiše, uglavnom u prvom dijelu dana, koja se tijekom jutra može smrzavati na tlu. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura zraka od 3 do 5 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno do pretežno oblačno, a uglavnom u prvom dijelu dana mjestimice slabe oborine na granici snijega i kiše. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura zraka od 2 do 5 °C.

Istra

Djelomično sunčano uz promjenljivu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadni vjetar. More malo valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 4 do 6 °C, u unutrašnjosti Istre od 0 do 3 °C, najviša dnevna od 10 do 12 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, osobito poslijepodne, te uglavnom suho. Većinom umjerena bura te sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka od 8 do 13 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom od 8 do 13 °C.

Što nas čeka sutra?

Umjereno, a u unutrašnjosti i pretežno oblačno očekuje se sutra. Uglavnom u središnjim predjelima lokalno može biti malo kiše, u gorju i slabog snijega. Ujutro na kopnu mjestimice je moguća magla, osobito u Slavoniji. Vjetar većinom slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni, na moru umjerena i jaka bura i sjeverac.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -3 do 2, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna od 1 do 6, na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 9 do 14 °C.

Idućih par dana...

Na Jadranu se očekuje pretežno i djelomice sunčano. U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, ponegdje uz moguću slabu kišu, u gorju i snijeg, a raste vjerojatnost i za mjestimice maglu. Vjetar većinom slab, u gorju povremeno umjeren sjeveroistočni, a na moru umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar. Temperatura zraka bez znatnije promjene.

Pročitajte više