Kalmeta: Radovi na autocesti Zagreb - Split bit će gotovi na vrijeme

SVI radovi na autocesti Zagreb Split unatoč nepovoljnu vremenu koje je usporilo gradnju završit će u roku i autocesta će biti puštena u promet 30. lipnja ove godine, izjavio je danas ministar prometa, mora, turizma i razvitka Božidar Kalmeta.

Ministar Kalmeta danas je obišao najzahtjevniju dionicu autoceste kroz Liku od Gornje Ploče do Male Kapele - dugu 96 kilometara.

"Iako je u protekla dva mjeseca bilo čak 46 kišnih dana, rok dovršetka radova i puštanja u promet neće i ne smije doći u pitanje. Radi se u tri smjene", rekao je ministar Kalmeta. Odavši priznanje graditeljima, istaknuo je kako su "oni jamstvo da će taj projekt uspješno završiti u roku i traženoj kvaliteti". To znači da će u predviđenu roku biti puštene u promet dionica Mala Kapela - čvor Sveti Rok, dionica Zadar 2 - Pirovac i Vrpolje - Dugopolje u dužini 177 kilometara.

Ministar Kalmeta i suradnici zadržali su se na odmorištu u Ličkom Lešću s kojeg se pruža pogled na Gacku dolinu, a zatim su prošli trasom kroz tunel Plasinu preko mosta na Gackoj u Otočcu i dalje do Male Kapele.

Pročitajte više