Kamion potrgao tramvajske žice, Zagreb u prometnom kaosu

U PETAK poslijepodne došlo je do puknuća tramvajskih žica kod podvožnjaka na križanju Branimirove i Držićeve ulice u Zagrebu, što je rezultiralo prometnim kolapsom u blizini tih izuzetno prometnih ulica.

Kako Index doznaje od voditelja smjene zagrebačke Policijske uprave, Željka Žemlje, jedan je kamion ušao u nedozvoljeni smjer, te zbog visine kamiona polomio tramvajske žice. Njegova visina bila je takva da nije ni teoretski mogao proći ispod tramvajskih žica.

Kako neslužbeno doznajemo, u kolonama izazvanim puknućem tramvajskih žica nalazi se ogroman broj automobila koji se nemaju gdje pomaknuti. Nadalje, doznajemo da su ZET-ovi tramvaji i autobusi promijenili rute bez upozorenja putnicima.

"ZET se sa svoje strane trudi popraviti kvar, a policijski službenici pokušavaju uspostaviti normalnu regulaciju prometa, što je u ovom trenutku gotovo nemoguće." - kazao je Žemlja u razgovoru za Index.

"Dali smo obavijest HAK-u da se ljude preusmjeri na druge prometne pravce, pa je tako tramvajski promet preusmjeren Vukovarskom, odnosno s druge strane prema Kvaternikovom trgu. Intenzivno radimo na uspostavljanju normalne regulacije prometa." - zaključio je voditelj smjene PUZ-a.

Šubićevom i Držićevom ulicom umjesto tramvaja prometuju autobusi ZET-a, a najnovije informacije govore kako se uspostavljanje normalne regulacije prometa očekuje oko 18h, dokad bi potrgane žice trebale biti zamijenjene novima.

Pročitajte više