Karamarko demantira sam sebe: U Saboru nisam najavio progon Čačića

IAKO je na Aktualnom satu u Saboru ministar policije na pitanje HDZ-ovaca najavio da će se istražiti privatizacija Zelene Punte, koja je u vlasništvu predsjednika HNS-a Radimira Čačića, Tomislav Karamarko danas tvrdi da je policija posve depolitizirana.

"Sasvim krivo, nisam najavio nikakav progon, nikakvu istragu nekog iz oporbe. Nas zanimaju fenomeni, moguće pojave kriminala u pretvorbi i poslije toga. Policija je potpuno depolitizirana i takve insinuacije ne mogu prihvatiti", kazao je danas Karamarko na pitanje novinara je li u skladu s depolitizacijom policije najava u Saboru o progonu jednog od oporbenih čelnika. Karamarko tvrdi i da nikakve najave u tom smislu nije bilo.

Nakon pitanja u Saboru počeli izvidi policije na zahtjev Državnog odvjetništva

No, zanimljivo je da je baš nakon HDZ-ovog pitanja u Saboru i Karamarkovog odgovora policija započela izvide u Zelenoj Punti na otoku Ugljanu. Da se provode izvidi u srijedu je potvrdio načelnik Policijske uprave zadarske Zlatko Sokolar, a kazao je i kako su te radnje počele "prije nekoliko dana".

Nije želio reći koji su rezultati tih izvida, jer "je dokumentacija opsežna". "Dokumentacija je opsežna, a veći dio dokumenata nije u Zadru, pa zadarska policija surađuje s drugim policijskim upravama", kazao je u srijedu Sokolar i dodao da su se izvidi provodili na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva. Nakon rasprave u Saboru je prošlog tjedna i načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić kazao da se provode izvidi, ali i dodao da "Čačić nije pod istragom".

Zanimljivo je da se sve to dogodilo nakon saborskog Aktualnog sata na kojem, kako to sada tvrdi Karamarko, ministar nije najavio Čačićev progon, nego "istraživanje fenomena". 

Pročitajte više