Pobijedio Vasin kandidat: Andrija Mikulić novi je šef zagrebačkog HDZ-a

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

ANDRIJA MIKULIĆ novi je šef zagrebačkog HDZ-a. Kako doznajemo, za njega je danas na izbornoj skupštini glasalo oko 220 delegata, dok je protukandidat Ivan Kujundžić dobio 75 glasova. Ovakav rasplet nije preveliko iznenađenje budući da je Mikulić bio kandidat središnjice, dok se Kujundžić na odlučio kandidirati prije svega koji dan.

Kujundžić: U meni nema gorčine...

Indexu je otkrio da na taj način želi doprinijeti demokratizaciji stranke. Ipak, šanse pored favoriziranog Mikulića nije imao. HDZ-ovci su danas glasali u hotelu Internacional. Bili su tamo i Tomislav Karamarko, Milijan Brkić Vaso, Vladimir Šeks...

"Za mene su glasali slobodomisleći članovi stranke koji žele jedan drugačiji HDZ. Znam i sam da prevelikih šansi nisam imao. Drago mi je što sa mnom nije zavladala gorčina, u skladu s demokratskim standardima čestitao sam pobjedniku i zaželio što bolje rezultate u radu", kazao je za Index Kujundžić.

HDZ-ovci nezadovoljni Vasinim kadroviranjem i stvaranjem atmosfere straha

Premda sada imaju šefa, zagrebački HDZ-ovci nisu previše toga riješili. Zapravo, kako doznajemo, među članstvom ima i dosta nezadovoljstva. Mnogi su se pobunili na rigidnost središnjice te tajnika Brkića koji kadrovira uzduž i poprijeko i stvara atmosferu straha zbog čega su mnogi odustali i pomisliti na kandidaturu za predsjednika zagrebačke organizacije. Do prije koji dan činilo se tako da Mikulić uopće ni neće imati protukandidata, što možda najbolje govori o ozračju koje su Karamarko i Brkić kreirali u stranci.

Kujundžić se, međutim, nije uplašio, već je hrabro kročio u arenu svjestan da teško može protiv volje čelnih ljudi stranke. Što će dalje HDZ u Zagrebu nije najjasnije. Mikulić im sigurno neće biti kandidat za gradonačelnika...

Karamarko: Hrvatska nikada nije bila crvena, vrijeme je da maknemo one koji su zacrvenili Hrvatsku s vlasti!

Izborna skupština zagrebačke organizacije HDZ-a počela je himnom i minutom šutnje za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i sve stradale branitelje.

Izabrano je radno povjerenstvo, usvojen je prijedlog dnevnog reda izborne skupštine, poslovnik, radna tijela.

Prisutnima se obratio i šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Gradskom ogranku, ali i kandidatima za novo vodstvo u Zagrebu, Andriji Mikuliću i Ivanu Kujundžiću je poručio da HDZ nema vremena za odgađanje Zagreba te da je to najveća prepreka za ispit njihove zrelosti. Smatra da ova izborna skupština obvezuje te da mora donijeti nešto novo - HDZ koji ima ciljeve i program koji se nezaustavljivo provodi. "Ovo nije drugi, nego drugačiji HDZ. Istjerali smo lopovluk i vratili poštenje", ustvrdio je Karamarko koji poručuje da domoljublje i lopovluk ne idu zajedno.

Priznao je da je u njihovim redovima bilo onih koji su krali, no da to nije HDZ i da nema kolektivne odgovornosti. Osvrnuo se Karamarko i na vladajuću koaliciju. Njihov rad je nazvao "metodom pokušaja i sigurnih promašaja" zbog čega se, kako je rekao, u Hrvatskoj živi od danas do sutra. I zato smatra da Hrvatska neće opstati bez pobjede HDZ-a na izborima.

"Hrvatska nikada nije bila crvena, vrijeme je da maknemo one koji su zacrvenili Hrvatsku s vlasti", rekao je Karamarko. Pozvao je HDZ na jedinstvo i na demokratsku atmosferu, poručujući im - "Ništa nije važnije od Hrvatske".
 

Pročitajte više