Karavana "Da se ne zaboravi" u Sisku na grobu generala Bobetka

U SKLOPU karavane "Da se ne zaboravi 12 godina poslije 2500 km diljem Hrvatske", koju organizira Udruga branitelja, invalida i udovica djelatnika koprivničke "Podravke" u suradnji s Udrugom branitelja InaNaftaplina iz Zagreba, pedesetak sudionika stiglo je danas u Sisak gdje su na grob stožernog generala Janka Bobetka zapalili 84 svijeća.

U nazočnosti članova obitelji pokojnog generala, predstavnika Sisačko-moslavačke županije, grada Siska i većeg broja štovatelja generala Bobetka, članovi karavane odali su mu dužnu počast.

Na generalovu grobu Mladen Pavković, predsjednik Podravkine udruge, rekao je kako im je čast što mogu odati počast hrvatskom generalu i velikanu Domovinskog rata te da će odsad sudionici karavane svake godine, prigodom obilaska groba Janka Bobetka, zapaliti onoliko svijeća koliko je general imao godina kad je umro.

Karavanom, u koju je uključeno 50-ak hrvatskih branitelja, podsjeća se na Domovinski rat, branitelje i ulogu generala Bobetka u obrani Hrvatske, rekao je Pavković.

Karavana nastavlja put prema Vukovaru. Tamo će se u petak u 20 sati pod križem na ušću Vuke u Dunav sastati s regatom čamaca Podravkine udruge, koji tradicionalno već petu godinu tako dolaze u Vukovar.

Pročitajte više