Kardinal Puljić: Neće me deložirati! Stat ću na prag i mogu ući samo preko mene mrtva!

VRHBOSANSKI nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, izjavio je kako neće dopustiti da bude deložiran iz dijela svoje rezidencije, kako je odlučio Općinski sud u Sarajevu. "Ja poštujem vlast, ali ovdje sam ja vlast jer ovaj objekt je privatno vlasništvo", rekao je Puljić koji je gostovao u emisiji "Intervju" sarajevske TV1, prenosi Dnevnik.ba.

"To je naše privatno crkveno vlasništvo i ja ću stati na prag i neću im dopustiti deložaciju. Ući mogu samo preko mene mrtva", kaže Puljić koji smatra da se presudom protiv crkve pokušava poslati određena poruka. Također je zamjerio hrvatskim političarima "zato što nisu reagirali na ovu nepravednu presudu". Izostala je reakcija i poglavara Islamske zajednice u BiH reisa Carića.

"Danas sam dobio poziv od Željka Komšića, člana predsjedništva BiH, koji mi je rekao da će se zauzeti za na naš slučaj", kaže Puljić. Podsjećamo, Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje da se Puljića deložira iz njegove rezidencije u Sarajevu, a prostor je dodijeljen obitelji bivšeg radnika jugoslavenske UDBA-e Fadila Smajovića. Smajovića su komunističke vlasti silom uselile u taj stan, iz kojeg je on pobjegao nakon što je počeo rat. Rezidencija je i prije toga bila u vlasništvu crkve.

Pročitajte više