Karlo Ressler ipak podržao Plenkovića

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

KARLO Ressler, HDZ-ov europarlamentarac, ipak je podržao Andreja Plenkovića za šefa HDZ-a.

"Na predstojećim izborima u HDZ-u imamo priliku konsolidirati se i ojačati, izvući pouke iz prethodnih izbora i birati kandidate koji su se dokazali radom i osobnim integritetom. Andrej Plenković je najbolji odabir za predsjednika, ali u vodstvu trebaju biti svi dijelovi HDZ-a.

Moramo inzistirati na znanju i poštenju, nastaviti s modernizacijom stranke i prilagodbom izazovima današnjice. Potreban nam je otvoren, realan i iskren razgovor - i o postignućima koja bi neki htjeli umanjiti, i o izazovima pred nama", objavio je Ressler na svom Facebooku dio intervjua koji je dao za Novi list.

Prije nekoliko tjedana rekao da nitko nema njegovu potporu

Podsjetimo, prije nekoliko tjedana Ressler, koji je praktički Plenkovićev politički proizvod, kazao je da nitko nema njegovu potporu.

"Sad ulazimo u te izbore, oni još nisu službeno raspisani. Ovo je proces u kojem ćemo puno razgovarati. Za mene je bitno da imamo jasan smjer stranke i koji će ljudi predstavljati svaku od ovih komponenata i da nastavimo s modernizacijom", kazao je Ressler prije nekoliko tjedana u razgovoru za N1.

Na ponovljeni upit i pitanje podržava li smjer u kojem Andrej Plenković vodi HDZ, odgovorio je: "U fazi smo kada nitko od kandidata neće imati a priori bjanko podršku od nikoga, razgovarat ćemo o svemu. Cijenim Andreja Plenkovića, sve što je napravio i za HDZ i za Hrvatsku."

Pročitajte više