Karlovac: Grad prodaje svoje dionice u Karlovačkoj pivovari

KARLOVAČKO Gradsko vijeće danas je odlučilo prodati 894 dionice Karlovačke pivovare d.d. u gradskom vlasništvu za 1804,59 kuna po dionici.

Budući da je nominalna vrijednost dionica 400 kuna, vijećnici su ocijenili kako je sada najpovoljniji trenutak za prodaju, koja će potrajati do 19. svibnja, do kada vrijedi ponuda novog vlasnika te pivovare, nizozemske tvrtke Heinekena, svim dioničarima o kupnji preostalih dionica.

Oporbeni vijećnici (HDZ i HČSP) usprotivili su se prodaji jer, kažu, svota od 1,6 milijuna kuna od prodaje dionica ne vrijedi toliko koliko vrijedi da se s najvećom tvrtkom u gradu zadrži "partnerski odnos". Međutim, većina je vijećnika ustvrdila da spomenuti broj dionica tvori samo 1,8 posto vlasništva tvrtke, pa grad ne može utjecati na poslovanje pivovare.

Vijeće je prihvatilo i odluku o uništavanju korova ambrozije na gradskom području. Vlasnici zemlje i ovlaštenici upravljanja zemljom bit će globljeni s 200 do tisuću kuna ako ne budu čistili zemlju od ambrozije. Komunalno redarstvo pak ovlašteno je da može naručiti košnju ili čupanje ambrozije o trošku vlasnika ili ovlaštenika te pokrenuti prekršajni postupak za one koji ne provode tu odluku. Odluka se ne primjenjuje samo na minirana područja.

Pročitajte više