Karte za dva londonska koncerta Pixiesa rasprodane za nekoliko minuta

Karte za dva londonska koncerta ponovno okupljenog američkog indierock sastava Pixies rasprodane su jutros za svega nekoliko minuta, objavio je danas NME.com. Band je nedavno najavio povratničku turneju koja uključuje njihove prve nastupe u Velikoj Britaniji od 1991. godine. Pixiesi će svirati u London Brixton Academy 2. i 3. lipnja, a kada su jutros u 9 sati stavljene u prodaju, karte za oba koncerta ragrabljene su za nekoliko minuta.

Očekuje se da će Pixiesi, koji su se raspali 1993., odsvirati nekoliko koncerata za zagrijavanje u Sjevernoj Americi prije nego prvi puta ponovno službeno nastupe na Coachella festivalu u Kaliforniji 1. svibnja.

U Europi će svirati između 28. svibnja i 10. srpnja, a, kako se doznaje, postoji mogućnost da Pixiesi nastupe i u Zagrebu, što bi bilo njihovo drugo gostovanje u Hrvatskoj nakon što su prije petnaestak godina održali spektakularan koncert u zagrebačkom klubu "Kulušić".

Izdavačka kuća 4AD najavila je "best of" kompilaciju s 23 pjesme pod nazivom "Wave Of Mutilation" te DVD koji će izaći u vrijeme povratničke turneje tog utjecajnog rock-sastava.

(Hina) xln yln

Pročitajte više