kaznena prijava protiv bivšeg direktora porečke "agrolagune"

Djelatnici Policijske uprave istarske i porečke policijske postaje podnijeli su kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora porečke tvrtke "Agrolaguna" Đ. P.(41) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja službene isprave čime je sebi priskrbio materijalnu korist od 840.400 kuna, priopćeno je u PU istarskoj.

Po policijskom izvješću, on je u studenom 2001. kao direktor trgovačkog društva "Agrolaguna" zaključio ugovor o podzakupu poslovnog prostora za prodavaonicu "Ideja" u Poreču i to između trgovačkog društva "Agrolaguna", "Laguna commerca" te trgovačkog društva "Unica" čiji je on vlasnik i obrta "Denior".

Otkad je Đ. P. preuzeo poslovni prostor "Agrolaguni" nije isplaćena niti jedna najamnina.

S druge strane, kako je priopćeno u policiji, nadležne službe u "Agrolaguni" nisu uopće bile upoznate sa zaključenjem tog ugovora o podzakupu poslovnog prostora te o poslovnoj suradnji pa stoga nisu niti imale potraživanja prema "Unici". Time je "Agrolaguna", navodi policija, oštećena za 590.700 kuna.

Nadalje, Đ. P. je u studenom 2001. potpisao i prijedlog trojne kompenzacije (izuzev obrta "Denior") na iznos od 249.700 kuna kojim je utvrđeno prebijanje dugovanja "Agrolagune" prema trgovačkom društvu "Unica", znajući pritom da su podaci o navodnom "Agrolaguninu" dugovanju neistiniti. Nakon dovršetka kriminalističke obrade osumnjičeni je prepraćen u istražni centar Županijskog suda u Puli iz kojega je naknadno pušten.

(Hina) dspo vkn

Pročitajte više