Kikaš pod USKOK-ovom kapom

SLOBODAN LJUBIČIĆ, dojučerašnji prvi čovjek zagrebačkog Holdinga i desna ruka gradonačelnika Milana Bandića, nakon ostavke čekaju vrlo teški dani. To se da zaključiti nakon što su iz USKOK-a potvrdili da istražuju kako je moguće da je Ljubičić vlasnik tolikog broja nekretnina koje su u nesrazmjeru s njegovima osobnim primanjima.

Kikaševa matematika

Naime, današnje izdanje Globusa, piše kako je Ljubičić prema podacima Porezne uprave Ministarstva financija vlasnik nekretnina u vrijednosti od najmanje 18 milijuna kuna, dok je njegov stečeni i evidentirani prihod u iznosu od 902 tisuće kuna. Da bi cijela priča bila puno zanimljivija, otkriveno je kako je Ljubičić postao vlasnikom "18 puta većeg imanja od osobnih primanja" bez da je podigao ijedan kredit.

Upravo ta činjenica vrlo je zanimljiva Državnom odvjetništvu koje će se pozabaviti Ljubičićevom poreznom matematikom koja mu je omogućila da bude vlasnikom stana u Španskom vrijedan 100.000 eura, kao i urbane vile na Vrapču koja se procjenjuje na 500.000 eura, a tu je i kuća sa stanovima u Hercegovačkoj vrijedna 700.000 eura. Ne treba zaboraviti niti akviziciju na atraktivnom Pantovčaku gdje dojučerašnji šef Holdinga ima vilu vrijednu najmanje milijun eura.

Radio za dobrobit poreznih obveznika

Gradski službenik, Ljubičić, koji je do jučer radio za dobrobit poreznih obveznika u Zagrebu, ovih će dana tako dokazivati odakle mu stanovi, vile i poslovni prostori. Zanimljivo je ovog puta se podsjetiti kako Ljubičić, poznat i pod nadimkom Kikaš, s fotelje zagrebačkog Holdinga nije sletio zbog sumnje u financijske malverzacije, za koje ga se danas optužuje već zbog objave anonimnog pisma protiv Igora Rađenovića na internetskim stranicama Holdinga.

M.M.
Foto: klubimocana.com

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.