Kinezi napadača na osnovnoškolce osudili na smrt



BIVŠI učitelj koji je upao u osnovnu školu na jugu Kine i nožem napao učenike osuđen je danas na smrt iako nitko nije umro u napadu, koji je bio samo jedan od nekoliko sličnih napada diljem zemlje.

Sud u gradu Zhanjiangu naveo je kako je 33-godišnji Chen Kangbing "nožem na vrlo okrutan način napao učenike i profesore i počinio veliku štetu". U napadu u školi u gradu Leizhou ranjeno je 16 učenika i jedan profesor. Chen je bivši učitelj koji je 2006. obolio od mentalnog poremećaja i bio na bolovanju.

Bilo je gotovo sigurno da će ga osuditi na smrt.

Iako Kinezi ljude osuđuju na smrt zbog cijele serije zločina, Chen zbog javnog nemira i bijesa gotovo i nije imao šansu dobiti drukčiju presudu.

On je bio jedan od pet napadača diljem zemlje u zadnja dva mjeseca, a u svim napadima poginulo je 17 i ranjeno preko 50 ljudi. Vlasti su za napade okrivile psihički bolesne ili ljude s osobnim zamjerkama sustavu.

U svibnju je na smrt osuđen Xu Yuyuan, koji je ranio 29 djece i profesora. U travnju je smaknut Zheng Minsheng, koji je izveo prvi napad u školi, u kojemu je ubio osmero djece. U svim napadima kao oružje su korišteni čekići ili noževi jer je u Kini gotovo nemoguće nabaviti vatreno oružje.

Pročitajte više