KIP SLOBODE PONOVNO SE OTVARA ZA POSJETITELJE KONCEM LJETA

Američke se vlasti nadaju da će koncem ljeta ponovno otvoriti za posjetitelje Kip slobode u New Yorku, priopćila je ministrica za okoliš i prostorno uređenje Gale Norton na televizijskoj postaji CBS u srijedu.

"Ljudi će se moći popeti na podnožje visoko pedesetak metara i s terase uživati u prelijepoj panorami", kazala je Nortonova.

Kip slobode zatvoren je nakon atentata 11. rujna 2001. zbog sigurnosti, premda je Otok slobode, na kojemu je kip, otvoren za posjetitelje.

"U početku se posjetitelji neće moći penjati do krune", na samom vrhu kipa, dodala je ministrica, obrazlažući to sigurnosnim razlozima.

Zato će "kroz stakleni krov moći promatrati prekrasne detalje koje je Gustave Eiffel predvidio u unutrašnjosti kipa", istaknula je, kazavši da bi se radovi na uređenju trebali dovršiti "za otprilike četiri mjeseca".

Pošto smo provjerili sigurnost, napose što se tiče požara i terorizma, "radosni smo što će Lady Liberty vjerojatno pod konac ljeta otvoriti svoja vrata", zaključila je ministrica Norton.

(Hina) xvrad ybnš

Pročitajte više