Kirin će "jebat majku" svima koji kažu nešto protiv policije

HRVATSKI mediji nikako ne bi trebali u lošem kontekstu spominjati hrvatsku Vladu, "jer novine čitaju strani veleposlanici i Hrvatsku prikazuju u negativnom kontekstu", objasnio je nedavno Hrvatima, onako djetinje jednostavno, najmlađi Sanaderov ministar Kirin, poručivši onima koji to rade da "ne vole Hrvatsku".

I ministar Kirin, ma koliko to bilo teško povjerovati za čovjeka čiji javni istupi gotovo uvijek neodoljivo podsjećaju na recitiranje stidljivog osnovnoškolca osamdesetih godina pred dupkom punom dvoranom doma JNA, nekada kaže i nešto što barem naginje na smisleno.

Jer da strani mediji prenose, primjerice, i svaki Kirinov nastup i gostovanja u policijskim postajama diljem Hrvatske gdje Kirin riječima "jebat ću majku svakome tko nešto napiše ili kaže protiv bilo kojeg policajca" bodri hrvatske snage u borbi protiv kriminala, to nikako ne bi bilo dobro po ugled Hrvatske i njezino približavanje europskim standardima.

Upravo gore navedenim riječima, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, obratio se prvi "pendrek" Hrvatske 7. studenog prošle godine policajcima koji su nazočili njegovu posjetu Policijskoj postaji Poreč, gdje je, zajedno sa članovima kolegija PU istarske, među njima i načelnikom PU istarske Lorisom Kozlevacem, održao sastanak.

"Ma kakvi kontakt-policajci, to ništa ne valja. Kakva Europa, pa neće oni nas tu zajebavati, mi ćemo raditi po svome." - riječi su kojima je na spomenutom sastanku ministar prisutne policajce uputio u zanat o kojemu on valjda, kao jedan ministar, ipak zna bolje.

"Što će nam riječi, kad imamo šake" bila bi, pretpostavljamo, ministrova izborna parola da se jednoga dana, baš kao u nekoj tragikomičnoj pošalici, kandidira recimo za predsjednika države. Do svog viđenja borbe protiv okorjelih kriminalaca ministar je, čini se, došao gledanjem filmova poput "Zli poručnik", pa je svojim kolegama policajcima u porečkoj policijskoj postaji preporučio da potencijalne kriminalce zaustavljaju na cesti i po dvadeset puta na dan.

"A ako im ni tada ništa ne možete naći, razbijte im žmigavac na autu i onda im odmah naplatite kaznu za neispravnost vozila u prometu." - dosjetljiv je bio ministar, priuštivši prisutnima i malenu demonstraciju što to jedan Ivica Kirin radi s pritužbama protiv policajaca.

"Ovo!" - uzviknuo je Kirin, demonstrirajući rukama kidanje papira, urezavši tako prisutnima u znanje kako se ne trebaju plašiti unutarnje kontrole MUP-a, jer da oni "ionako ne smiju raditi ništa mimo onoga što im se kaže", jer u protivnom će ih "rasturiti i ukinuti".

Radosna je nacija hrvatska što ministar Kirin ipak nije tolika zvijezda (ma koliko si on to utvarao, kao onda kada je na bečkom aerodromu zaprijetio zatvaranjem luke Pleso za Austrijance, jer tko je on da zajedno s ostalim smrtnicima čeka na red za kontrolu) pa da strani veleposlanici čitaju o svakom njegovom koraku, pa i izjavama u kojima onima koji se usude imati pritužbu protiv hrvatske policije, prijeti spolnim općenjem s njihovim majkama. 

B.S.
Foto: Mape

Pročitajte više