Koalicija HSS-SDP pobijedila u Koprivničko-križevačkoj županiji

NA IZBORIMA za Skupštinu Koprivničko-križevačke županije pobijedila je koalicija HSS-SDP s nositeljem Josipom Friščićem koja je od 41 vijećničkog mjesta osvojila 27.

Po konačnim neslužbenim rezultatima deset mjesta dobio je HDZ s nositeljem Ivanom Katavićem.

Po dva vijećnička mjesta pripala su koaliciji DC-a i Hrvatske demokratske seljačke stranke s nositeljem Mladenom Kešerom te koaliciji HSLS-HNS-LS-HSU s nositeljem Pavlom Gažijem.

U Koprivničko-križevačkoj županiji glasovalo je 46.978 od 103.134 upisana birača, odnosno 45,55 posto, izvijestilo je Županijsko izborno povjerenstvo.

Zvonimir Mršić ostat će gradonačelnik Koprivnice, sa 71,9 posto glasova birača koji su dali povjerenje njegovoj koalicijskoj listi SDP-HSS kojoj su pripala 22 mjesta u Gradskome vijeću.

Lista HDZ-a s nositeljem Damirom Polančecom dobila je 12,88 posto glasova, odnosno tri vijećnička mjesta.

Ostale stranke, koalicija LS-a i HSLS-a te HSU nisu prešle izborni prag, izvijestilo je Gradsko izborno povjerenstvo.

U Križevcima je pobijedila koalicija HSS-a i HSLS-a s nositeljem liste, dosadašnjim gradonačelnikom, Brankom Hrgom, s 49,75 posto glasova koja dobiva 11 od 19 mjesta u Gradskom vijeću.

Pet mjesta dobila je lista HDZ-a s nositeljem Franjom Husincem, a dosadašnji koalicijski partner HSS-a u gradskoj vlasti SDP u koaliciji s HSU-om i HNS-om i nositeljem liste Ivanom Knokom dobio je tri vijećnička mjesta, priopćilo je Gradsko izborno povjerenstvo.


Pročitajte više