Kod Čazme curio kondenzat iz Inina naftovoda

KOD ČAZME je na naftovodu Ine Naftaplina tijekom prijepodneva došlo do curenja kondenzata koji je istekao u potok Bukovinu, tristotinjak metara prije utoka u rijeku Česmu.

Odmah nakon što je uočeno curenje, naftovod je zatvoren, a Inine su ekipe postavile plutajuće brane i tima zaustavile daljnje istjecanje. Na mjesto događaja izišle su ekipe vatrogasaca, policije i mjerodavne inspekcije. Tijekom poslijepodneva puknuće je sanirano.

Po riječima voditelja pogona Ine Naftaplina Šandrovac Bolte Čorbe, iscurilo je oko dvije do tri tisuće litara kondenzata. Kako je naglasio, istjecanje se dogodilo jer se netko ilegalno priključio na naftovod, probušivši ga i postavivši na njega ventil iz kojega je vodila cijev u šipražje odakle je krao naftni derivat.

Neslužbeno, riječ je o tzv. gazolinu koji mogu koristiti neka vozila, a može se rabiti i u industriji. U tijeku je sanacija cijeloga područja koja će, kako je rekao Čorba, trajati nekoliko dana sve do potpunog završetka čišćenja, a policijski očevid je u tijeku.

Pročitajte više