Kod kanadske obale potonuo brod za promatranje kitova, poginulo pet osoba

Foto: FAH

U POTONUĆU broda za promatranje kitova u blizini otoka Vancouvera na zapadu Kanade smrtno je stradalo pet britanskih državljana, rekao je ministar vanjskih poslova Philip Hammond.

U brodu, koji je u nedjelju potonuo blizu Tofina na otoku Vancouveru nalazilo se 27 putnika. Obalna straža izvijestila je da je iz mora izvučena 21 osoba, a jedna se još smatra nestalom, prenosi BBC.

Brod Leviathan II uputio je poziv upomoć prije potonuća na oko 12 km zapadno od Tofina. Vremenske prilike bile su dobre, a more mirno, rekli su dužnosnici.

"S dubokom žalošću potvrđujem informaciju da je petero britanskih državljana izgubilo živote na brodu za promatranje kitova koji je u nedjelju potonuo na zapadu Kanade. Moje misli su s članovima obitelji i prijateljima žrtava ove strašne nesreće", kazao je ministar Hammond.
Konzularno osoblje u Britanskoj Kolumbiji pruža potporu članovima obitelji poginulih.

U nedjelju prije 17 sati po lokalnom vremenu centar za spašavanje primio je poziv da Leviathan II tone. Dvoje ozlijeđenih prebačeno je u bolnicu, a ostalima je pomoć pružena na mjestu nesreće. Većinom se radilo o pothlađenosti.

Pročitajte više