Koji Kotromanović laže: Onaj koji tvrdi da je dogovorio posao u Americi ili onaj koji nije još odlučio?

Foto: Hina, HRT
 

DOSADAŠNJI ministar obrane Ante Kotromanović pohvalio se u prošlotjednom intervjuu Slobodnoj Dalmaciji da je našao posao u jednoj odvjetničkoj tvrtki u Washingtonu.

"Nedavno sam privatno boravio u Americi i dogovorio angažman. Idem u Washington. Radit ću za jedan odvjetnički ured čijim su vlasnicima poznate moje sposobnosti i znanje. Moji budući poslodavci već su pokrenuli proceduru kod američkih vlasti da dobijem radnu dozvolu. Tamo ću ostati najmanje četiri godine", rekao je Ante Kotromanović.

No, netom nakon te objave postavilo se pitanje kako je aktualni ministar uopće mogao nuditi svoje usluge i zašto je uopće bio na listi SDP-ove koalicije ako je znao da će otići te je li bio u sukobu interesa.

O tome se vodila ii rasprava u jučerašnjem Otvorenom u kojem je Kotromanović odbio gostovati. No, poslao je priopćenje u kojemu sad kaže kako posao još nije prihvatio.

"Nisam donio konačnu odluku za koju ću tvrtku raditi, sigurno je samo da odlazim iz politike. SAD je samo jedna od otvorenih opcija. U medijima su objavljene špekulacije o mom navodno budućem poslu. Sukob interesa ne postoji jer odluku i poslu nisam donio. Prije nego prihvatim novi posao, posavjetovat ću se s Povjerenstvom za sukob interesa da svi mogu mirno spavati", stoji, između ostalog u njegovom priopćenju.

Nakon svega, postavlja se pitanje, koji Kotromanović laže? Onaj u intervjuu ili ovaj koji je poslao priopćenje?
 

Pročitajte više