Kolnici su mokri i skliski, mogući su i odroni

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

KOLNICI su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, a mogući su i odroni, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, na pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama i pristaništima.

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora. Na naplati Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.

Zbog pojačanog prometa na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni radova na mostu Sava, na čvoru Ivanja Reka iz smjera autoceste A4 Goričan-Zagreb u smjeru Bregane, vozi se u koloni od oko 1 km.

Pročitajte više