Koncert "u tinelu Marijana Bana" za razminiranje Velebita

"U TINELU Marijana Bana" naziv je koncerta koji će se ove srijede održati na Hajdukovu Starom placu, a koji ima humanitarni karakter jer je dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen Fondu za razminiranje Velebita, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare

Koncert se održava u povodu 60 godina "Slobodne Dalmacije", koja 17. lipnja obilježava svoj dan, kada je prije točno 60 godina izašao prvi broj tog dalmatinskog dnevnika.

U prodaju je pušteno 15 tisuća ulaznica diljem Hrvatske.

Uz glavnog aktera koncerta Marijana Bana, nekadašnjeg frontmena splitske grupe "Daleka obala", koji će tom prigodom promovirati novi album "Staro zlato" što će se u prodaji naći početkom srpnja, na koncertu će nastupiti Gibonni, Giuliano, Tedi Spalato i Luky.

"Koncert je zamišljen kao da se događa u tinelu (dnevni boravak), opušteno, ići će pjesma na pjesmu, u stvari bit će to jedan pravi nježno-žestoki koncert. Ja ću nositi dres Hajduka s brojem 40 na leđima, jer toliko imam godina, a i toliko sam dugo vjeran Hajduku. U dva do tri sata trajanja koncerta izvest ću 13 pjesama, riječ je uglavnom o obradama starih hitova Daleke obale, a bit će tu i jedna recitacija, odnosno pjesma Ne daj se, Ines", rekao je nazočnima Marijan Ban.

Glavni je pokrovitelj koncerta "Zlatorog" koji će tijekom koncerta promovirati novo pivo "banditos".

Pročitajte više