Konferencija za novinstvo hsls-a o kulturi

HRVATSKA socijalnoliberalna stranka kritizirala je danas hrvatsku vlast da je zanemarila i srozala nacionalnu kulturu koja će se u budućim europskim integracijama smatrati najjačim sredstvom malih naroda.

"Hrvatska vlast se deklarativno zauzima za istaknuto mjesto kulture, a u stvarnosti očito zaostajemo za europskim standardima u kulturi. Neke umjetničke grane padaju tako nisko kako do sada nikad nisu bile", izjavila je Dorica Nikolić na današnjoj konferenciji za novinstvo HSLS-a o prilikama u hrvatskoj kulturi.

Navevši kao primjer glazbu, upozorila je da je glazbena akademija još podstanar, a Zagrebačka filharmonija više godina nema šefa dirigenta.

Ista garnitura političara samo u dvije godine govori sasvim suprotno o novoj lokaciji za Muzičku akademiju u Zagrebu, a ministar Vujić daje krajnje nemoćne izjave o položaju kulture u Hrvatskoj, rekla je Nikolić.

U kulturi pod krinkom prepuštanja struci vladaju grupni monopoli, a odnos između Zagreba i ostalih hrvatskih krajeva otkriva katastrofalne razlike, rečeno je u HSLS-u.

Pročitajte više