Budiša odgodio raspuštanje splitskog HSLS-a

PREDSJEDNIK Budiša na kasnonoćašnjem sastanku u dogovoru s užim krugom splitskih stranačkih kolega odgodio je raspuštanje splitskog HSLS-a koji je odlukom Malog vijeća trebao biti raspušten jučer te imenovan povjerenik, doznaje se danas iz pouzdanih stranačkih izvora.

Budiša je s predsjednikom splitskog HSLS-a Mirkom Grljušićem, koji za sada ostaje na toj dužnosti, i nekolicinom HSLS-ovaca dogovorio da se pričeka odgovor gradskih koalicijskih partnera sa SDP-om na čelu od kojih je HSLS pismeno prije nekoliko dana zatražio očitovanje o promjeni kandidata za splitskog gradonačelnika. Umjesto Mire Buličića, koji je po koalicijskom sporazumu na dužnosti gradonačelnika trebao naslijediti SDP-ovca Slobodana Beroša, Malo vijeće je nedavno odlučilo povući Buličićevu kandidaturu i kandidirati Petra Krolu, predsjednika Gradskog vijeća.

Da bi se ta promjena provela, moraju je prihvatiti svi koalicijski partneri koji su istaknuli da do rujna, kad je predviđena promjena gradonačelnika, ima još dosta vremena da se očituju o tom prijedlogu HSLS-a.

Malo vijeće i predsjednik stranke Budiša obvezali su Grljušića da pregovara s koalicijskim partnerima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara