Konjščinski Komunalac- kako do zajma KBZ-a za povrat duga

Uprava i predstavnici suvlasnika konjščinskog Komunalca suglasili su se da dug prema Kreditnoj banci Zagreb podmire podizanjem zajma kod te banka, no, kako tvrdi direktor tvrtke Željko Stošić, iz banke traže posebno jamstvo hipoteku nad plinovodom, što im oni ne mogu osigurati, jer je on u vlasništvu devet općina sa zlatarskog područja i grada Zlatara.

Dogovoreno je da Komunalac KBZ-u, u većinskom vlasništvu Ivice Todorića, plati šest milijuna glavnice kredita koji je bivši direktor te tvrtke Stjepan Hajnić 1999. podigao za zagorskog poduzetnika Mladena Jakopca, a koji kredit nije vratio. Račun Komunalca, jednog od glavnih distributera plina u Zagorju i tvrtke za odvoz smeća, u blokadi je već 19. dan zbog ukupno 14 milijuna duga prema Kreditnoj banci Zagreb.

Direktor Komunalca Stošić danas je izjavio da mu Kreditna banka Zagreb postavlja nemoguće uvjete za deblokadu računa njegova komunalnog poduzeća. Zato je Stošić predsjedniku uprave KBZ-a Ivanu Purgaru poslao pismo u kojemu ga traži da deblokiraju njihov račun i vrate im novac koji se zatekao na računu.

U protivnom, kaže Stošić, Kreditna banka morat će odgovarati za moguće katastrofalno stanje - plina neće biti u vrtićima i školama, te u zdravstvenim i drugim ustanovama, koje nemaju alternativni način grijanja, a 35 tisuća stanovnika ostat će zatrpano smećem.

Opskrba plinom i odvoz smeća za sada se odvijaju bez poteškoća.

(Hina) xkra yvkn

Pročitajte više