Koordinacija sindikata trgovačkih društava u vlasništvu grada Zagreba zadovoljna dogovorom s Gradom, a osuđuje sindikate ZET-a koji su napustili sastanak

Koordinacija sindikata trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba priopćila je kako je zadovoljna danas potpisanim dodatkom Kolektivnom ugovoru o povećanju plaća za 8,5 posto ove godine i 7,5 posto sljedeće godine, a osudila je postupak triju ZETovih sindikata koji su napustili završni dogovor.

"Nažalost, završni dogovor o Dodatku I. napustili su svi sindikati ZET-a, osim Sindikata vozača tramvaja, autobusa i servisa ZET-a (predsjednik Ante Harni), ne saslušavši ponudu Pregovaračkog odbora zagrebačkoga Gradskog poglavarstva.

Koordinacija osuđuje takav - neprofesionalan, nekorektan i neuljudan postupak svojih sindikalnih kolega, to više što su do sinoć podupirali zajednički zahtjev o povišici plaća od 10 posto od 1. travnja 2004.", kaže se u priopćenju u kojemu Koordinacija također zahvaljuje Zagrepčanima na iskazanom razumijevanju i strpljenju.

(Hina) xpp yjn

Pročitajte više