KOREI POZVAO PALESTINCE I IZRAEL DA PREISPITAJU SVOJE TAKTIKE

Palestinski premijer Ahmed Korei obilježio je u utorak četvrtu godišnjicu Intifade, ustanka Palestinaca, pozvavši svoj narod i Izrael da preispitaju svoje taktike koje su dovele do četverogodišnjeg krvoprolića.

Korei je pozvao Palestince da promisle o prošlim greškama kao i o uspjesima, no nije predložio nikakve određene promjene i nije ponovio prethodne kritike palestinskih samoubilačkih bombaških napada u Izraelu. Židovsku je državu optužio da blokira uspostavu mira.

"Ova godišnjica treba sve nas, narod, političke skupine i palestinske vlasti, potaknuti da preispitamo protekle četiri godine, gdje smo pogriješili i gdje smo ispravno postupili", rekao je Korei novinarima u Ramalli.

Korei je naveo izraelske atentate na palestinske militante u inozemstvu, poput nedjeljnog atentata na čelnika Hamasa u Damasku, kao primjer "suludih" politika, a akcije izraelske vojske na okupiranim palestinskim teritorijima ocijenio je glavnom preprekom nalaženju mirnog rješenja sukoba.

"Uništavanje naših domova i nastavak ubijanja našeg naroda i lov na naše aktiviste i čelnike unutar palestinskih područja i u inozemstvu je ludo i neće dovesti ni do sigurnosti ni do mira", rekao je Qurie.

Pokazavši da niti jedna strana ne namjerava odstupiti do svojih stajališta u sukobu viši izraelski dužnosnik je izjavio da su palestinske vlasti te koje trebaju preispitati svoju strategiju. "Jasno je da prvi korak mora poduzeti palestinska strana, prvenstveno uklanjanje terorističke infrastrukture", izjavio je Dore Gold, savjetnik izraelskog premijera Sharona.

(Hina) xakoz ysd

Pročitajte više