Kosor: Kandidirat ću se za predsjednicu HDZ-a

AKTUALNA predsjednica HDZ-a i bivša premijerka Jadranka Kosor jučer je potvrdila kako će se kandidirati za predsjednicu stranke na skorim stranačkim izborima.

"Namjeravam se kandidirati na izborima za predsjednicu stranke. Mislim da bi to bilo logično", kazala je jučer na televiziji Z1 Jadranka Kosor pa se pohvalila da je u vremenu od odlaska Ive Sanadera dosta toga napravila te nosila "ogroman i prestrašan teret", a sve to je izdržala. Dodala je kako je baš ona izašla pred novinare kada je došla obavijest da je HDZ pod istragom i rekla da je teško, ali da će izdržati i ići na sud.

Kao protivnici se spominju Milinović, Milošević i Karamarko


Ovo će biti prvi pravi Kosoričini izbori za predsjednicu stranke zato što ju je 2009. godine na to mjesto postavio Ivo Sanader te nije imala protukandidata. Stranački Sabor ju je "jednoglasno" izabrao u zagrebačkoj Areni nakon što se Sanader iznenadno povukao sa svih funkcija.

Na ovim izborima će joj sigurno biti teže, jer je preko medija svoju kandidaturu već dao naslutiti Darko Milinović, a kao mogući pretendenti su se nakon poraza na parlamentarnim izborima spominjali i bivši ministri Domagoj Milošević te Tomislav Karamarko.

Pročitajte više