Kosor nije Vojkovića razriješila dužnosti u Croatia osiguranju

HRVATSKA Vlada danas, prema priopćenju koje je dostavljeno novinskim redakcijama, nije raspravljala o sudbini Hrvoja Vojkovića. Vojković je, podsjećamo, jučer istupio iz HSLS-a nakon što se gotovo mjesec dana prepucavao s novim šefom stranke Darinkom Kosorom. Kosor nije pred novinarima mogao sakriti zadovoljstvo zbog činjenice da se riješio opasnog političkog rivala, a ujedno je najavio i njegovu smjenu u Croatia osiguranju.

Za novog šefa Uprave te državne tvrtke HSLS će, prema Kosorovim riječima, predložiti nestranačku i stručnu osobu, a očekivalo se kako će već na današnjoj sjednici Vlade biti govora o Vojkovićevoj smjeni. To se ipak nije dogodilo pa će bivši HSLS-ovac još neko vrijeme ostati na čelu tvrtke kojom ova stranka upravlja već deset godina i koja je postala primjer za koalicijsku trgovinu foteljama u državnim tvrtkama.

Udžbenici će trajati četiri godine

Najbitnije teme na sjednici Vlade bili su novi udžbenici za osnovnu i srednju školu, te natječaj za prodaju Uljanika. Određeno je tako da će novi udžbenici vrijediti najmanje četiri godine, a birat će ih škole i Vijeće roditelja. Također, novi će zakon zabraniti donacije nakladnika školama čime se, tumači Radovan Fuchs, smanjuje opasnost od korupcije.

Vlada je također odlučila raspisati natječaj za prodaju 59,25 posto dionica Uljanika, a 25 posto dionica bit će prodano radnicima tog brodogradilišta. Početna cijena dionica koje Vlada prodaje je 397,49 milijuna kuna.

Pročitajte više