Kosor očekuje Mesićevu ispriku za "seksističke izjave"

HDZ-OVA predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor reagirala je danas na, kako je rekla seksitičke izjave o njoj, protukandidata i aktulanog predsjednika države Stjepana Mesića te najavila da se nema namjeru s njime sučeljavati dok joj se ne ispriča.

Kosor je rekla da je Mesićeva izjave da bi ona mogla raditi u premijerovu predsoblju vrijeđa kao ženu i kandidatkinju, tim više što dolazi od aktualnog predsjednika države.

Potvrdila je da je spremna prihvatiti Mesićevu ispriku i sučeliti sa njime u drugom izbornom krugu, kako je rekla "jedan na jedan".

Podsjetila je da je kampanju ušla kao potpredsjednica Vlade i ministrica, te da je za tu funkciju dobila potporu u Hrvatskom saboru. "Mesić to ne smije i ne može zaboraviti i ne može me slati u predsoblje", rekla je Kosor. Također uvredljivim smatra njegovu šalu da bi mogla izletjeti iz paštete.

Dodala je kako Mesić nazivajući je "Suzana" time želi obezvrijediti njezin dosadašnji rad kao ministrice i nastojanja da pomogne hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima te obiteljima zatočenih i nestalih i svima kojima je potrebna pomoć.

Držim do kulture dijaloga i nikada nisam vrijeđala Stjepan Mesića, kazala je Kosor. Opovrgnula je Mesićeve tvrdnje da je Hrvatima u BiH za nedavna posjeta Mostaru obećala sredstva iz hrvatskog državnog proračuna.

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor do sada je za predizbornu kampanju utrošila nešto više do tri mlijuna i 286 tisuća kuna, objavio je danas na konferencije za novinare direktor njezine kampanje Ratko Maček .

Iza njezine kandidature stoji HDZ sa svojim sredstvima koja dobiva iz državnog proračuna srazmjerno broju zastupnika Hrvatskog sabora, dužnosničke članarine koja iznosi tri posto neto plaće HDZ-ovih dužnosnika na svim razinama vlasti te od članarine ostalih HDZ-ovih članova.

Iznimno smo zadovoljni dosadašnjim tijekom kampanje, do sada smo obišli 60-ak gradova, a do kraja kampanje će njihov broj biti oko 100, rekao je Maček.

Odgovarajući na novinarski upit rekao je da u ovoj fazi kampanje Kosor nije imala donatora, ali ako ih bude i ako budu voljni da se objave njihova imena to ćemo i učiniti.

Pročitajte više