Kosor: Oporba ništa ne radi, samo opstruira! Ne dolaze u Sabor, a primaju plaću.

IAKO 11. hodočašće hrvatskih branitelja u Mariji Bistrici vjerojatno nije bilo zamišljeno kao tribina HDZ-ove predizborne kampanje, premijerka Jadranka Kosor ni ovu priliku nije propustila kako bi odapela koju otrovnu strelicu prema oporbi.

Kosor bilježi satnicu

"Otkad sam ja na čelu Vlade, oporba u Saboru ne radi ništa, samo opstruira. Mnogi oporbeni zastupnici, uz samog njihova šefa, dopuštaju si da danima ne dolaze u Sabor i ne rade, a primaju plaću", kazala je Kosor.

"Izvadite si popis rasprava oporbenog šefa zastupnika u Saboru. Pojedinačno nije, koliko znam, raspravljao uopće, a primao je plaću", direktno je Milanovića prozvala premijerka. 

Malo o svojim uspjesima

"Mi se svojih uspjeha ne sramimo nego smo na njih iznimno ponosni. Spomenut ću vam zakon o sprečavanju sukoba interesa, ključan zakon za zaključenje pregovora, zatvaranje poglavlja 23, za koji oporba nije glasala, a danas opstruiraju odabir povjerenstva koje treba odlučivati o sukobu interesa", napominje Kosor.

Potom je Kosor zaključila kako se članovi oporbe jamačno boje pokazati "što imaju na računima i kakvu imovinu posjeduju", a pritom je posebno izdvojila Radimira Čačića.

Gospoda i oni koji to nisu

"Vladajuća većina je kompaktna, a Sabor će uspjeti izglasati ključne zakone i druge odluke. Ne vidim razloga za bilo čiju zabrinutost", komentirala je navode o političkoj krizi u Saboru.

Osvrnula se i na izjavu predsjednika Sabora Luke Bebića koji je kazao kako još ima načina da se u Saboru rastanu gospodski, mudro zaključivši kako će "se gospoda rastati gospodski, a oni koji to nisu, neće".

Pročitajte više