Kosor otvorila radove na trafo stanici: I ja se kao Šeks ispričavam ako smo koga uvrijedili, ali...

"I JA SE ISPRIČAVAM, kao predsjednica stranke, ako smo mi u stranci ili ja uputili neprimjerenu riječ", rekla je danas premijerka Jadranka Kosor u pauzi otvaranja radova na izgradnji trafo stanice u Gornjem Knegincu dodajući da joj je jako drago da se Vladimir Šeks danas ispričao u Saboru za svoje neprimjerene riječi.

Borba nije gotova

Kosor je dodala da borba za istinu kao i pravo da se govori o istini nije dovršena. Pogotovo ne, smatra šefica HDZ-a, sada u predizborno vrijeme.

"Varaju se ako misle da ovo znači da nećemo prestati upozoravati na uvrede koje trpi HDZ", rekla je Kosor dodajući kako nije u redu da je oporba zgranuta što HDZ želi upozoriti na neprikladne izjave zastupnika SDP-a Željka Jovanovića.

Kosor je podsjetila na jedan raniji slučaj, kada se tražilo sankcioniranje glasnogovornika Vlade Mladena Pavića zbog njegovih izjava da iza prosvjeda stoji oporba.

"Tada smo za to imali dokaze!", rekla je Kosor dodajući da ju je tada tužio HNS Radimira Čačića i to zbog nečeg što je rekao glasnogovornik Vlade. Kosor kaže da je nakon toga nevjerojatno da se netko zgraža zbog toga što žele kazniti nekoga tko "220 tisuća članova jedne stranka proglašava zločinačkom organizacijom".

Nije mogla doći zastupnica koja je neki dan rodila

"Većina je stabilna. Nisam dozvolila da se zove jedna naša zastupnica koja je prije nekoliko dana rodila", rekla je Kosor o parlamentarnoj krizi dodajući da će zbog toga glasovanje biti za koji dan.

Pročitajte više