Kosor uručeno počasno članstvo u udruzi Prvi hrvatski redarstvenik

UDRUGA "Prvi hrvatski redarstvenik", koja okuplja pripadnike prve postrojbe hrvatske policije, održala je danas sabor na kojemu je ministrici obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Jadranki Kosor uručeno počasno članstvo u toj udruzi.

Otvarajući skup, predsjednik udruge Nenad Zovak podsjetio je da je ta postrojba osnovana 5. kolovoza 1990. i da je činila jezgru kao prva oružana postrojba nove hrvatske policije nastale nakon prvih demokratskih izbora. Istaknuo je da je od 1700 ljudi, koji su pripadali toj postrojbi, njih oko 300 poginulo u Domovinskom ratu te da ih je otprilike isti broj bio i ranjen.

Pozdravljajući skup, ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić rekao je da su svi ponosni na datum 5. kolovoza te da Republika Hrvatska ne smije zaboraviti svoje branitelje ni njihove zasluge. Ocijenivši da je dio policajaca u mandatu prethodne Vlade nepravedno otpušten, podsjetio je na odluku, koju je donijela aktualna Vlada, da se ti ljudi, ako zadovoljavaju kriterije, vrate u službu.

Primivši počasno članstvo u udruzi Prvi hrvatski redarstvenik, Jadranka Kosor je rekla da je počasno članstvo velika čast i priznanje, ali i obveza za rad u budućnosti.

Primijetivši da su tijekom kampanje, kako je rekla, "neki analitičari ocijenili da previše govori o braniteljma", istaknula je da će ona o njima uvijek govoriti. Bez hrvatskih branitelja ne bi bilo ni Hrvatske, ni mogućeg ulaska u EU, kao ni ovih izbora, naglasila je Kosor.

Podsjetila je nazočne na nedavno isticanje četničkih obilježja u Borovu, naglasivši kako ona takve stvari nikada neće dopustiti.

Skupu su nazočni bili predstavnici brojnih braniteljskih udruga kojima su uručene zahvalnice udruge "Prvi hrvatski redarstvenik".

Pročitajte više