Kosorica i poslodavci nisu dogovorili ništa osim još jednog sastanka za dva tjedna

PREDSTAVNICI Hrvatske udruge poslodavaca danas u Banskim dvorima s premijerkom Jadrankom Kosor nisu uspjeli dogovoriti ukidanje kriznog poreza i smanjenje PDV-a, smanjenje proračunskih rashoda te ukidanje i smanjenje parafiskalnih nameta.

To su bili zahtjevi poslodavaca zbog kojih će oni biti pozvani na gospodarsku koordinaciju, a novi sastanak s premijerkom će imati za dva tjedna. "Mnoge teme još nisu razriješene, ali ako bude funkcioniralo ono što je dogovoreno, onda ćemo se vjerojatno i približiti u stavovima", kazao je nakon sastanka predsjednik HUP-a Damir Kuštrak te dodao kako oni s Vladom ne moraju nužno imati isto mišljenje o svemu.

Treba nam optimizam s pokrićem

Kuštrak smatra kako se treba postići konsenzus oko svih bitnih gospodarskih tema, jer je bitno da u Hrvatskoj zavlada optimizam s pokrićem. "O svemu se razgovaralo, a jedini konkretan rezultat su dogovoreni sastanci", zaključio je Kuštrak.

Iz Vlade je stiglo priopćenje kako je na sastanku otvoren čitav niz tema. "Od oživljavanja stanogradnje, potpore kupcima stanova, industrijskog i građevinskog sektora, proizvodnje lijekova, nautičkog sektora, jačanja izvoza, javnih i drugih investicija, konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, do kretanja zaposlenosti i unapređenja upravljanja trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu RH", piše u priopćenju iz Vlade, no ne stoji što se s poslodavcima konkretno dogovorilo.

Pročitajte više