Križni put na Ksaveru predvodio nadbiskup Bozanić

NADBISKUP zagrebački Josip Bozanić predvodio je poslijepodne pobožnost Križnoga puta u prepunom svetištu na zagrebačkom Ksaveru.

Na završetku pobožnosti na današnji blagdan Cvjetnice - Nedjelje muke i smrti Isusa Krista, nadbiskup Bozanić je istaknuo kako smo danas "potpuno usmjereni na Križ, te razmišljamo o tajni Križa koji se ponavlja kroz stoljeća u patnjama mnogih vjernika koji su se svojim mučeništvom pridružili Isusovoj smrti".

Okupljenim vjernicima zagrebački nadbiskup je poželio da im "pobožnost Križnoga puta pomogne da se ne obeshrabre i ne izgube odvažnost nade pred tragedijama čovječanstva i pred svakom nepravdom koja pogađa ljudsko biće, otkupljeno dragocjenom krvlju Kristovom".

Govoreći o nepravdama suvremenoga svijeta, nadbiskup Bozanić je istaknuo kako "ubijanjem čovjeka vrijeđamo i razapinjemo Krista", te da je "tajna Kristove patnje i tajna njegove beskonačne ljubavi".

"Za nas vjernike Križ svijetli neizmjernom snagom, a brojna su naša braća i sestre u vjeri u dugoj povijesti hrvatskoga naroda postali dionicima Kristova križa", rekao je zagrebački nadbiskup i dodao kako nas taj križ "ujedinjuje s ljudima cijeloga svijeta, na svim kontinentima, koji svojom patnjom sudjeluju u Kristovoj smrti na Križu".

"I dok prijete sile tame, neizreciva je tajna Križa kojom je zaodjenuto naše postojanje i u zazivu Križa vidimo spasenje", kazao je nadbiskup zagrebački.

Današnju pobožnost Križnoga puta koju je predvodio nadbiskup Bozanić napisao je papa Ivan Pavao Drugi za godinu Velikog jubileja.

Zagrebački nadbiskup rekao je vjernicima kako je današnja pobožnost Križnoga puta i priprema za skorašnji, treći Papin pastoralni pohod Hrvatskoj početkom lipnja.

Pročitajte više