Krstulović Opara: Umjesto dizanja standarda u Vodovodu su dizali broj zaposlenih rođaka i drugova

Foto: FAH

ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA, kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika, reagirao je nakon što su nadležni iz Zavoda za javno zdravstvo i Vodovoda i kanalizacije jučer obavijestili da voda nije za piće na širem splitskom području.

Krstulović Opara najavio je alternativno rješenje napajanja Splita pitkom vodom jer smatra da je pitka i čista voda osnovno ljudsko pravo te da kao takva treba biti dostupna svim ljudima.

"Pitka i čista voda dostupna svima moj je cilj. Taj civilizacijski doseg treba biti ostvaren. Žalosno je što u Splitu još ima ljudi koji nemaju reguliranu adekvatnu vodovodnu mrežu. Neprihvatljivo je da Split još uvijek nema alternativno rješenje napajanja pitkom vodom. Građani Splita i još 13 gradova i općina vodu dobivaju izravno s izvora rijeke Jadro na kojem nisu izgrađene ni osnovne taložnice pa su u slučajevima velikih kiša građani redovito izloženi zamućenoj vodi koja nije za piće", konstatirao je Opara.

Rođaci i drugovi u Vodovodu

Ističe kako je voda ugrožena zbog porasta nelegalnih i nekontroliranih odlagališta otpada na vodopropusnim krškim područjima.

"Time raste opasnost od zagađenja rijeke Jadro i drugih izvorišta. Nitko ne zna što se sve može dogoditi u slučaju nezgode. Svakoj odgovornoj vlasti životi i zdravlje građana trebaju biti na prvom mjestu. Nažalost, umjesto podizanja kvalitete isporuke vode, u Vodovodu i kanalizaciji posljednja dva mandata primarno su radili na podizanju broja zaposlenih rođaka, ali i partijskih drugova. Dižu i novu poslovnu zgradu, jedino što ne podižu kvalitetu usluge. Tražit ću žurnu realizaciju izgradnje alternativnog dovoda iz područja najbližeg sliva Cetine te izradu taložnice. Opskrba čistom i pitkom vodom ni u jednom trenutku ne smije biti dovedena u pitanje", smatra Opara.

Pročitajte više