Kukuriku koalicija o braniteljima: Više nećemo imati pukovnike poput Sanadera

KUKURIKU koalicija je danas u Bjelovaru predstavila svoju politiku prema braniteljima kojima je predsjednik SDP-a Zoran Milanović obećao "pošten i transparentan odnos", a najavio je i kako neće biti ukidanja njihovih prava, ukoliko dođu na vlast i on postane premijer. 

Najavio je "podvlačenje crte" u vezi "kopanja po prošlosti" te predstavio saborske zastupnike Miranda Mrsića i Antu Kotromanovića koji su objasnili ključnih šest točaka programa za branitelje. Kao stvar prošlosti za koaliciju je Milanović naveo podjele među braniteljima koje su, prema njegovom mišljenju, i ove godine namjerno provocirane.

Pukovnici Sanader i Barišić


Mrsić je najavio osnivanje Centra za sveobuhvatnu zdravstvenu skrb branitelja, dok je Kotromanović govorio o zaustavljanju političke i brojčane manipulacije braniteljima i kazao kako je za to bitan transparentan i čist registar branitelja.

"To je potrebno kako se ne bi događalo da imamo pukovnike poput Sanadera ili Barišića", kazao je Kotromanović i dodao da će se koalicija držati ratnog puta svakog branitelja. Najavljeno je i samostalno Ministarstvo branitelja bez obitelji i generacijske solidarnosti u njemu.

Pročitajte više