Kupac na parkingu Walmarta ubio naoružanog napadača

Screenshot: Fox

KUPAC u Walmartu u američkoj saveznoj državi Washington ustrijelio je naoružanog napadača koji je počeo pucati na parkiralištu ovog supermarketa i sam ustrijelio jednog vozača.

Policija je priopćila da je napadač pokušao ukrasti dva automobila i pritom upucao jednog vozača, javlja BBC. Napad se dogodio u gradiću Tumwater.

"On je heroj. Da ovaj kupac nije učinio ono što je učinio, tko zna što bi se dogodilo", rekao je drugi kupac, Brian Adams, za lokalnu televiziju.

Policijska glasnogovornica Laura Wohl priopćila je da je incident počeo oko 17 sati po lokalnom vremenu u nedjelju kad je policija dobila prijavu o mogućem pijanom vozaču koji ide cestom u krivom smjeru. Nekoliko minuta kasnije, dobila je prijavu o pucnjavi pored lokalne srednje škole, gdje je pronašla lakše ozlijeđenu 16-godišnju djevojku čiji je automobil bio ukraden.

Počeo pucati po parkingu, trojica vozača izvukla pištolje

U 17:30 napadač je ušao u Walmart Supercenter, zapucao na vitrinu i onda opet izišao te nastavio pucati. Policija kaže da nitko unutar trgovine nije ozlijeđen u pucnjavi, ali deseci uspaničenih kupaca počeli su bježati kroz izlaze za nuždu.

Napadač je zatim pokušao prvo ukrasti jedan automobil, a kad je vozač odbio izići, upucao ga je dvaput i potom pokušao ukrasti drugi automobil. Ustrijeljeni vozač helikopterom je prebačen u bolnicu i nalazi se u kritičnom stanju.

Napadač je tada nastavio nasumično pucati po obližnjim automobilima, ali dvojica vozača u parkiranim automobilima izvukli su vlastite pištolje, a jedan ga je ustrijelio, rekla je policija. A prema izjavi svjedokinje Megan Chadwick, čak trojica naoružanih vozača suočila su se s napadačem. "Bila su tri civila koja su krenula na njega da ga upucaju i dvojica su imala podignute pištolje, a onda ga je treći tip ustrijelio kroz prozor automobila", rekla je za lokalnu televiziju.

Druga svjedokinja, Kailani Bailey, rekla je da je vidjela visokog muškarca koji je odgurivao ljude u Walmartu i vikao "mičite se", a zatim je čula pucnjeve. "Onda je netko povikao 'trčite, trčite, trčite' i svi su pobjegli. Kad sam izišla vani, čula sam pop, pop, pop."

Pročitajte više