Kutjevo: Blokirana još samo jedna prometnica

NEZADOVOLJNI radnici "Kutjeva", koji su jutros traktorima i strojevima blokirali tri važnije prometnice u Požeškoslavonskoj županiji, nakon 16 sati su deblokirali cestu od Pleternice prema Slavonskome Brodu te prometnicu u Požegi, no najvažniji punkt na državnoj cesti kod Gradišta, međunarodnom koridoru za prijevoz naftnih derivata, ostao je i večeras blokiran.

Vinko Jušić, predsjednik Stožera za obranu "Kutjeva", izjavio je kako nakon neuspjelih pokušaja privatizacije, za što isključivo odgovornima smatraju HFP, radnici zahtijevaju isključivo privatizaciju poduzeća u cjelini i što kraćem roku ili financijsku konsolidaciju.

Ministar gospodarstva Ljubo Jurčić na sastanku u Zagrebu predsjednika Uprave "Kutjeva" Đuru Šimića izvijestio je da će prednost na natječaju za privatizaciju te tvrtke imati ponuditelji koji "Kutjevo" žele kupiti u cjelini. Raspisani natječaj upravo je onakav kakav traže sindikati, rekao je Jurčić popodne, ustvrdivši da više "nema razloga za štrajk zaposlenika" "Kutjeva".

Pročitajte više