Lauc o online nastavi: Ovo je duboko pogrešno i beskrajno tužno

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

MINISTAR znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je novinarima prije sjednice vlade da učenici u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji od ponedjeljka prelaze na C-model nastave (online) zbog aktualne epidemiološke situacije.

"Danas imamo 241 pozitivnog učenika, ali svejedno ćemo prijeći na C-model", kazao je Fuchs, dodavši da je to rezultat dogovora s lokalnim stožerima. Taj se pristup pokazao vrlo učinkovitim jer se do sada tako uspjelo 78 posto ukupne nastave održati licem u lice.

Gordan Lauc komentirao je prebacivanje škola na online nastavu. Kaže da je to duboko pogrešno.

"Ovo je duboko pogrešno i beskrajno tužno. Nema nikakvog opravdanja za ugrožavanje budućnosti naše djece. Kontaktna nastava je najbolja za djecu, a škole imaju minimalan učinak na širenje epidemije.

Ne znam radi li se ovdje o predizbornoj kampanji ili samo o nečijem povrijeđenom egu, no nije ni bitno, jer je oboje jednako strašno. Osobno znam da se ministar Fuchs od početka bori protiv zatvaranja škola, tako da ljutnju treba usmjeriti na neku drugu adresu", piše Lauc.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više