Lažni policajci u Zagrebu oteli i opljačkali dvojicu Turaka

TROJICA lažnih policajaca u civilu sinoć su nakratko oteli i opljačkali dvojicu Turaka, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Turske državljane, u dobi od 47 i 43 godine, sinoć su oko 19,30 sati u trnjanskom parku na Botićevom trgu zaustavila trojica muškaraca koji su se predstavili kao policajci, pokazavši pritom i iskaznice. Od stranaca su zatražili putovnice i da s njima krenu u policijsku postaju.

Svi zajedno su ušli u BMW, nepoznatih oznaka, a jedan od lažnih policajaca u vožnji je udario starijeg turskog državljanina u lijevo rame te potom pretražio obojicu i iz džepova im uzeo novac, ukupno dvije tisuće kuna.


Nakon 20-ak minuta vožnje, lažni policajci su izvukli strance iz automobila i bacili na tlo njihove putovnice. U tom trenutku do njih je došao još jedan nepoznati muškarac u terenskom vozilu Jeep, koji je turske državljane također pretražio, nakon čega su nepoznati muškarci sjeli u automobile i pobjegli.

Dvojica opljačkanih Turaka su nakon nekog vremena stigli do tramvaja i vozili se nekoliko stanica dok nisu naišli na, ovoga puta, prave policajce kojima su prijavili pljačku.

Pročitajte više